21 Temmuz 2010 Çarşamba

Sonsuz Macera Oyun Raporu #1

Merhaba Maceracılar,

Adım Doruk ve Sonsuz Macera’nın Yardımcı Yapımcısıyım, oyuncularımızla daha şeffaf bir iletişim politikası yürütmek doğrultusunda bu yazıda sizlerle Sonsuz Macera Ekibinin şu anda üzerinde çalıştığı projeleri ve yakın gelecekte planlananları paylaşmak istiyorum.

Şu anda ekip olarak en büyük amacımız oyunun tanıtımını yaparak oyuna yeni oyuncu getirmek (çünkü kimse online oyunu yalnız oynamak istemez) ve aynı anda da yeni içerik (klan kale savaşları vs.) ekleyip, bug’ları gidererek oyunumuzu geliştirmek.

Uzun bir süredir Sonsuz Macera’da 2. Bölümün başlangıcı olan Elf’lerin Destanı yaması üzerinde çalışıyorduk, bu yama ile oyuna oldukça fazla PVE içerik eklendi ve genel olarak bu yama için oyuncularımızdan aldığımız görüşler oldukça olumluydu. Şu anda Elf’lerin Destanı yamasında baş göstermiş olan bug’ları tespit etmek ve bu bugların bir sonraki yamada giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Gelelim geleceği dönük planlarımıza, 

Şu anda oyunumuzda fark edilir bir PVP eksikliği mevcut. Bu amaçla bir sonraki yamamız neredeyse tamamen PVP’ ye yönelik olacak. Bir sonraki içerik yamamız Sonsuz Macera Bölüm 3 olacak. Bölüm 3 ile oyuna klanlar arası kale taarruzları eklenecek. Klanlar birbirlerinin kalelerine büyük ordular halinde mancınık ve bunun gibi savaş araçlarıyla saldırıp, kalelerinin kulelerini ve diğer binalarını yıkabilecekler. Bu savaşlar oldukça dinamik ve heyecan verici olacak.

Bununla birlikte bölüm 3 ile bir çok elit yeteneğin üzerinden geçilecek ve gereken yetenekler üzerinde ayarlar yapılacak. Bölüm 3 ayrıca oyuncular arası evlilik, arkadaşlık gibi ilişkileri ve bu ilişkilerden elde edilecek somut bir ödül sistemini oyuna ekleyecek.

Bölüm 3 ile ayrıca tüm sınıfların kullanabileceği yepyeni bir evcil hayvan sistemi oyuna eklenecek. Bu sistem ile tüm oyuncular kendi evcil hayvanları evcilleştirip, besleyip, seviye atlatıp savaşta kullanabilecekler. Bölüm 3 beraberinde ayrıca 2 adet yeni bölge ve 3 adet yeni zindan da oyuna eklenecek.

Oyuncularımızın Sonsuz Macera’yı daha kolay indirip kurabilmeleri için oyunun kurulum dosyalarının boyutunu gelişmiş sıkıştırma yöntemleri kullanarak düşürmek için çalışmalarımız Bölüm 3 ile devam edecek. Bölüm 2’de 3.5 GB’a indirdiğimiz kurulum dosyaları Bölüm 3 ile eklenen yeni içeriğe rağmen 2.8 GB boyutuna düşecek. Eğer böyle bir çalışmamız olmasaydı bölüm 3’de oyunumuzun kurulum dosyalarının boyutu 7 GB’a ulaşmış olacaktı ve oyunu indirmek ve kurmak yeni oyuncularımız için eziyet halini alacaktı.

Elf Destanı yamasından bu yana kadar durdurmuş olduğumuz oyun içi etkinliklerimiz de bu haftadan itibaren tekrardan başlamıştır ve haftada 3 kere GM’lerimiz tarafından yapılacaktır. Oyun içi etkinliklerimizle ilgili detayları forumlarımızın Oyun-içi Etkinlikler (http://forums.gamersfirst.com/index.php?showtopic=59520) bölümünde bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Hürriyet DVD Dağıtımı ile aramıza katılacak yeni oyuncuları ağırlamak için 2 adet yeni sunucu açtık, açılan yeni sunucular oyunculardan beklenen ilgiyi görmediği için şu anda oldukça az bir nüfusa sahiptir. Bu sunucularda oynayan oyuncular haklı olarak sıkılmakta ve istediğimiz kalitede bir oyun deneyimini yaşayamamaktadırlar. Bu yüzden gelecekte Battal sunucusu Destan sunucusuyla birleştirilecek ve Gelibolu sunucusu da Rumeli sunucusuyla birleştirilerek bu sunuculardaki oyuncular daha eski ve kalabalık sunuculara transfer edileceklerdir. Sunucu transferi hakkında detaylar somutlaşınca sizlere açıklanacaktır.

Sonsuz Macera ekibi olarak geçmişte yaptığımız bazı yanlışlar da oldu ve bunların da burada hesabını vermek istiyorum. Birçok oyuncunun elbise askısı üzerinde olan zırhlarının kaybolması bizden kaynaklanan ve engellenebilecek bir hataydı ancak netice olarak elbise askıları oyundan kaldırıldı ve bir çok oyuncu madur kaldı. Bu sorundan dolayı sizden baya bir azar işittik :) Böyle bir sorunun tekrar olmaması için gerekli önlemleri aldık.

Bildiğiniz gibi bazı oyuncuların gerek evlerinden gerekse karakterlerinden kaybolan eşyaları oldukça endişe verici bir durum. Kaybolan eşyaları çok yakından takip ediyoruz ve kayıp ev sandıkları krizinde olduğu gibi en son 16 Temmuz gününde kaybolan ev eşyaları da oyunculara dün yaptığımız bakımda iade ettik. Tabii hiçbir oyuncu alın teriyle elde ettiği eşyalarının kaybolmasını istemez ve tüm gücümüzle nadir de olsa kaybolan eşya sorununa kesin bir çözüm bulmak için yapımcı şirket ile çalışma içindeyiz.

Sonsuz Macera Facebook grubumuz sayenizde oldukça hızlı bir şekilde büyümekte ve 12.000 üye doğru hızla yaklaşmaktadır. Günlük hediyeler ve güncel haberler için hepinizi grubumuza (www.sonsuzmacera.com/Facebook) katılmaya davet ediyoruz.

Özet olarak Sonsuz Macera gelişmeye devam ediyor ve geçmişte yaptığımız hatalardan ders alarak, sizlere daha kapsamlı ve zevkli bir oyun deneyimi sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bölüm 3’ü Ağustos sonu, Eylül başı gibi sizlere sunmayı planlıyoruz. Şimdiye kadar yanımızda olan ve bize destek olan tüm oyuncularımıza en derinden teşekkürlerlerimizi sunarız.

Oyunda görüşmek üzere!

Doruk Kadıoğlu
Sonsuz Macera - Yardımcı Yapımcı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

slm ben yenı başladım bu oyunna gordugum en iyi online oyun cok eğlencelı gercekten hayran oldum oyunu yapan ve yapımında emeği gecen arkadaşlara içtenlıkle taşekkur ederım...

Adsız dedi ki...

SUNUCULAR NEDEN AÇILMIYOR AYLARDIR OYUNA GİRİLMİYOR