22 Eylül 2010 Çarşamba

Ekim rehberi

Ekim zanaatini öğrenmek için ilk önce Logar veya Varanasta posta kutusunun yanındaki NPClerden görev almalısınız. Size bir çanta verecek çantaya sağ tıklayın. Çantadan 1adet tohum 1adet saksı toprak ve su çıkacak. Saksıyı evinize yerleştirin ve ilk bitkinizi ekin 30dk sonra olgunlaşacak ve hasat ettikten sonra görevi tamamlamak için gereken tohumu elde edeceksiniz.

Tabiki bu kadar kolay değil tarımcılığın kendisi, ilk bitkiniz görev amaçlı olduğu için 30dk da büyüyü verdi. Asıl ekiceğiniz bitkilerin olgunlaşma süresi ise 36 saat. (Ekim arayüzünde 2gün diye gösteriyor fakat o kadar uzun değil)

İlk etapta 5 saksı ekebiliyorsunuz, ekim seviyeniz 20 ye yükseldiğinde ise 10 adet saksıya sahip olabilirsniz. (isterseniz evinize 20 saksıda koyarsınız ama 10 tanesinie ekim yapabilirsiniz)
Tohumları mutlaka kendi sınıflarına uygun saksılara ekin aksi halde canlılıklarını cok çabuk kaybediyorlar.
Bitkilerinizin canlılık oranını %90 ın üstünde tutmaya çalışın böylelikle ekim seviyeniz daha çabuk yükselir ve işlenmiş hammadde hasatlarsınız örneğin %20 calılığı olan bir bitki hasat edildiğinde 10 tane dağ kavağı verir ama bitki canlılığı %95 ise 6 tane dağ kavağı suyu verir. Ayrıca ekstra hasat yapma şansınızda artar, ekstra hasattan Yeşil yaprak çiyi ve özel mevye gibi eşyalar kazanıyorsunuz ve biriktikçe ünvan alma hakkı kazanıyorsunuz. Ekim ünvanları için Varanas merkez plazadaki Diya Sega isimli NPC ye başvurabilirsiniz.
Yeşil yaprak çiyi hasatalarsanız hemen gidip ünvan almayın, Çıraklıktan Zaanaat seviyesine yükselmeniz için 3 tane Yeşil yaprak çiyine ihtiyacınız var.

Ekim seviyeniz yükseldikçe ve daha yüksek seviye bitkiler hasatlayınca dolaylı olarak yüksek seviyeli hammaddeler elde ediceksiniz. Şuan max 37 seviye tohum var ve bunlardan hammadde olarak Balza kökü, Çobanpüskülü odunu ve Gümüş cevheri hasatlayabilirsiniz. Toplayıcılık seviyesi 38 den yüksek olan hammaddeler Tarımcılıkla elde edilemiyor size tavsiyem saksıya ektim yan gelip yatayım demeyin zaten hasatladığınız ürünleri işleyebilmek için toplayıcılık seviyelerinizi usta mertebesine ulaştırmalısınız.
Yüksek seviye Saksı , Gübre ve Sulama suları bitkilerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlar, mutlaka kendi seviyenize uygun materyallleri kullanın.

Verimli hasatlar dilerim, iyi oyunlar...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tohumları nerden bulabliriz