22 Eylül 2010 Çarşamba

Zanaatlar

Eğer Taborea’daki herşeyin savaş ve mücadelenin çevresinde döndüğünü düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! – oyuncular kendilerini donatmak veya birkaç altın daha kazanabilmek için çok sayıda meslek üstlenebilirler.
Öğrenmek istediğiniz bir zanaati bu işi yapan eğitmenlerden biri ile konuşarak öğrenebilirsiniz. Bu eğitmenleri her şehir ve büyük kasabalarda bulabilirsiniz. Bir zanaati öğrenir ögrenmez, ona ait eşyalar yaparak, ham madde toplayarak ya da üretim maddesi yaratarak yeteneklerinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Her zanaatin 4 rütbesi vardır: Çıraklık, Ustalık, Uzmanlık, Üstatlık. Çıraklık seviyesine her el sanatları mesleğinde sahip olabilirsiniz. Uzmanlık seviyesine ulaştığınızda, bu sayı üçe düşer ve en sonunda sadece bir zanaatte Üstat olabilirsiniz. Zanaat rütbenizi arttırmak için, bulunduğunuz rütbede en yüksek yetenek seviyesine gelmiş olmanız ve sonra bu işin eğitmeni ile konuşmanız gerekmektedir.

Zanaat seviyeniz 20'ye ulaştığı zaman Varanas veya Volkanik Kaya Kalesindeki Çırak Zanaat NPC'leri ile konuşarak zanaatınıza özel bir görevi tamamlamanız gerekir.

Bu görev tamamlanmadan zanaat yeteneklerinizin seviyesinin 20'nin üstüne çıkartılması mümkün değildir.

Zanaat seviyeniz 40'a ulaştığı zaman Varanas'dakii Usta Zanaat NPC'leri ile konuşarak zanaatınıza özel bir görevi tamamlamanız gerekir.

Bu görev tamamlanmadan zanaat yeteneklerinizin seviyesinin 40'ın üstüne çıkartılması mümkün değildir.

İpucu:Eğer geliştirdiğiniz bir zanaat yeteneğinizden vazgeçip başka bir yeteneği geliştirmek isterseniz, zanaat eğitmeninizden zanaat yeteneğinizin seviyesini düşürmesini isteyebilirsiniz. Düşürülen zanaatın seviyeleri bir kere düşürüldükten geri alınamaz onun için dikkatli olun!

Aletler
Her Zanaat eğitmeninin yanında, o işe yarayacak aletler bulabilirsiniz. Bir eşyayı yapmak veya malzemeleri geliştirmek için, uygun olan aletlere yakın olmalısınız. El sanatları aletleri hemen hemen her şehirde ve kasabada bulunabilir. Bu aletlere geniş, yeşil bir okla ve o mesleğin sembolu ile dikkat çekilmiştir.
Kendi başlarına Zanaatleriniı geliştirmek isteyenler evlerinde bunun için küçük bir atölye kurabilir veya klan evinde çalışabilirler!
Birden fazla eşyayı nasıl yapabileceğinizi yeni tarifler ele geçirerek öğrenebilirsiniz. Bu tarifler NPC canavarlarından düşmek yoluyla veya el sanatları eğitmenlerinden satın alınarak elde edilebilir. Eğer şanslıysanız, destansı malzemeleri ustalıkla yapmanızı sağlayacak ender bulunan, değerli tarifleri bile bulabilirsiniz! Dahası, elle yapılmış tüm malzemeler, sıradan malzemelere göre daha fazla rune yuvasına sahip olma şansı taşır. Bu nedenle, el sanatları mesleğini öğrenmeye kesinlikle değer!

http://gamersfirst.ekolay.net/runesofmagic/sites/www.gamersfirst.com.runesofmagic/files/Crafting02_0.jpg

Rune’lar ( Rune: Runik yazı içeren gizemli işaret)

Rune kullanarak bircok malzemeyi geliştirmek mümkündür. Runeları özellikleri ile birlikte herhangi bir ya da birden fazla rune boşluğu olan bir eşyaya ekleyebilirsiniz. Runelar canavarlardan hazine olarak düşebilir veya başka bir eşya parçalanarak elde edilebilir.
Farklı grup özellikler taşıyan birçok çeşit rune vardır. Her tip rune, seviyesine göre daha çok veya daha az etkili olacak şekilde çesitli seviyelerde (I-X) yer alır. Ayrıca, sırt çantanız yoluyla ulaşabileceğiniz Arcane Dönüştürücü de kullanabilirsiniz. Böylece, aynı tip runeları bir araya toplayabilir ve o rune türünü en üst seviyeye kadar yükseltebilirsiniz ya da birçok farklı rune çeşidini tamamen farklı bir rune yaratmak için kullanabilirsiniz.
Buna ilave olarak, bir eşyanın özelliklerini alıp, diğer bir eşyaya eklemek de mümkündür. Böylece, dış görünüşlerine önem verenler en iyi özelliklere sahip eşyaları kullanırken göze hoş gözükebilirler.

Mücevherler ile Malzemelerin Kalitesini Yükseltmek
Runeleri malzemelerinize eklemenin yanı sıra, onları NPC’lerden alınabilecek mücevherlerle geliştirerek, kalitelerini yükseltebilirsiniz. Malzemelerinizin kalitesini başarıyla yükseltirseniz, eşyanız daha yüksek özellikler kazanacaktır ( Örneğin + %1 Savunma) ve bu eşyanın isminin arkasında, a+1 olarak gözükecektir.
En yüksek +6 Kalite yükseltme seviyesine ulaşacak şanslı oyuncular, belirgin bir şekilde daha iyi malzemeleri kullanmanın keyfini yaşayacaklardır! Fakat dikkat edin! Malzemenizi bir mücevher ile başarılı bir şekilde birleştirme şansı sadece %30 dur! Eğer başarısızlıkla sonuçlanırsa, tüm mücevher yükseltme şanşı kaybolabilir ya da eşya kırılabilir.

http://gamersfirst.ekolay.net/runesofmagic/sites/www.gamersfirst.com.runesofmagic/files/Crafting01_0.jpg

Hiç yorum yok: