22 Eylül 2010 Çarşamba

Yeni Oyuncu Kılavuzu

Maceracı, aramıza hoşgeldin!

Sonsuz Macera, senin kendine özgü bir karakter yaratacağın ve bu karakte bir çehre ve isim vererek binlerce diğer oyuncuyla birlikte uzun bir yolculuk sonucu karakterini bir kahraman haline getirebileceğin bir oyun. Her macera karakterine güç ve sana şöhret katacak! Kendi destanını yaratmak senin elinde!

Eğer önceden bu tür Devasa Online Oyunlar (DVO) oynamadıysan merak etme! Bu kılavuz sana oyunla ilgili temel bilgileri öğrenmende yardımcı olacak. Hadi başlayalım:

Oyunun ikonuna çift tıkladığında karşına gelecek ilk ekran oyunun açılış penceresidir. Bu pencerede Sonsuz Macera’yla ilgili en güncel haberleri takip edebilirsin.

Macerana başlamak için, Oyuna Gir düğmesine tıkla.



Bu ekran giriş ekranıdır, Gamersfirst hesabını yaratırken kullandığın kullanıcı adın ve şifren ile oyuna giriş yapabilirsin, eğer henüz ücretsiz oyun hesabını açmadıysan, hesap açmak için Sonsuzmacera.com/kaydol adresine gidebilirsin.



Giriş yaptıktan sonra önüne sunucu seçme ekranı gelecektir. Sonsuz Macera’da iki adet sunucu çeşidi vardır:

PVP ve PVE

PVE: Bu sunucular oyuncular arası iş birliğini ön plana çıkarır ve oyuncuların bilgisayar tarafından kontrol edilen canavarlara karşı birlikte savaşmaları üzerine odaklıdır.

Bu sunucularda isteyen oyuncular diğer oyuncuları düelloya davet ederek kapışabilirler. Düelloyu kazanan oyuncu tüm bölgeye anons edilir. İsteyen oyuncular ayrıca ekranın sağ üst köşesinde bulunan çapraz kılıç ikonuna sağ-tıklayıp savaş arenalarında savaşmak için sıraya girebilirler. Arenalarda savaşmak onur puanı kazandırır. Onur puanları değerli eşyalar elde etmek için kullanılabilir.

PVP:

Bu sunucular oyuncular arası rekabeti ön plana çıkarır. Oyuncular 10. Seviyeden sonra şehirler dışında dolaşırken her an diğer oyunculardan gelebilecek saldırılara hazır olmalıdırlar.

Bu sunucularda oyuncular birbirleriyle kapıştıkça seviye farkı 5’den fazla olmayan oyuncular savaş sonucunda yendikleri rakiplerinin üzerlerinde taşıdıkları, rastgele seçilmiş bir eşyayı, alma şansları olacaktır.

Bu sunucularda oyuncular ayrıca birbirleriyle savaştıkça onur ve şöhret puanları kazanacaklardır, onur puanları oyuncuların PVP’ye özel eşyalar alabilmelerini sağlar. Şöhret ise oyuncuların İyi veya Kötülüğün güçleriyle taraf olmalarını sağlayacaktır. Şöhret sistemi hakkında detaylı bilgi için Taborea’da PVP kılavuzuna göz atmanı tavsiye ederiz.

Aynı PVE sunucuları gibi bu sunucularda da isteyen oyuncular diğer oyuncuları düelloya davet ederek kapışabilirler. Düelloyu kazanan oyuncu tüm bölgeye anons edilir. İsteyen oyuncular ayrıca ekranın sağ üst köşesinde bulunan çapraz kılıç ikonuna sağ-tıklayıp savaş arenalarında savaşmak için sıraya girebilirler.


İpucu Sunucunu dikkatle seç, bir kere karakterini yarattıktan sonra, başka bir sunucuya karakterini transfer etmen mümkün olmayacaktır.



Her sunucuya ilk giriş yaptığında 2. bir şifre seçmen gerekecek. Bu şifre oyun içinde elmas harcamak, eşya pazarından eşya almak ve karakter silmek gibi çok önemli işlemler için gereklidir. 2. Şifreni kimseyle paylaşma ve güvenilir bir yerde sakla!




Bu ekran karakter seçme ekranıdır, seçtiğin sunucu üzerinde mevcut tüm karakterlerini burada görebilirsin. Yeni bir karakter yaratmak için ‘Yeni’ düğmesine tıkla.



Bu ekranda karakterinin cinsiyetini, adını, sınıfını ve hatta ten, saç rengi gibi detaylarını zevkine göre ayarlıyabilirsin.

Sonsuz Macera’da 6 değişik sınıf mevcut, her sınıfın kendine has özellikleri vardır. Hangi sınıfı seçeceğine emin değilsen, karakterini yaratmadan önce sınıf tanımlarını okumanı tavsiye ederiz.

İpucu Sonsuz Macera’nın çift sınıf sistemi 15. Seviyeden sonra ana sınıfın yanına ek olarak ikinci bir yan sınıf seçebilmeni sağlayacak. Çifte Sınıf Özelliği hakkında daha detaylı bilgi için Çifte Sınıf Özelliği kılavuzuna göz atmanı tavsiye ederiz.



Karakterine karar verdikten sonra Onayla düğmesine tıkla. Karakterin yaratıldıktan sonra ‘Oyuna Gir’ düğmesine tıklayarak macerana ilk adımı atacaksın.



Oyunun yüklenirken ekrandaki kısa ipuçları önemli bilgiler içerebilir!



Oyun açılır açılmaz karşına, yeni oyuncular için hazırlanmış eğitim bölgesine girip girmemek istediğine dair bir soru penceresi çıkacak. Eğer oyunu ilk kez oynuyorsan temel eğitime girmeni şiddetle tavsiye ederiz.

Temel eğitim oldukça kolay, karşına çıkacak talimatları takip et ve temel eğitim sonunda sınıfına uygun bir hediye seç ve görevi tamamla seçeneğine tıkla.

Temel Eğitim sonucunda tekrar başladığın yere otomatik olarak ışınlanacaksın.



Temel eğitimi tamamladıysan şu anda 2. seviyeye ulaşmış olacaksın ve hareket etme, NPC karakterlerden görev alma, savaşmayı ve görevleri tamamlamayı öğrenmiş olacaksın. Ekranının sol üst köşesinde karakterinin seviyesini, portresini can puanlarını (CP) ve mana puanlarını (MP) görebilirsin. Can puanın karakterinin ne kadar hasara dayanıklı olduğunun göstergesidir, can puanın 0’a düşerse karakterin ölecektir ve yakındaki bir yeniden diriltme noktasında tekrardan hayata gelebilir ve ya başka bir oyuncu tarafından diriltilebilir.

Mana puanları büyü yapmak için kullanılır, her büyü belirli bir mana puanı harcar. Karakterine daha gelişmiş eşyalar alarak ve karakterinin temel özelliklerini artırarak CP ve MP miktarını artırabilirsin.



Temel eğitimi tamamladıysan görev ödülü olarak yeni bir yüzük seçmiş olman gerek. Bu yüzüğünü sırt çantadan bulacaksın. Sırt çantanı ekranın sol alt köşesindeki çanta ikonuna tıklayarak veya klaveyede B tuşuna basarak açabilirsin.



Sırt çantanı açtığında karşına 2 adet pencere çıkacak. Sağdaki senin normal sırt çantan olacak, oyun içinde elde ettiğin tüm ekipman ve eşyalar otomatik olarak buraya yerleştirilir.

Soldaki pencere ise karakterinin Eşya Pazarı Sırt Çantası, bu bölüm sadece eşya pazarından alınan eşyaların saklanabildiği bir çantadır. Görevlerden veya diğer oyun içinden elde edilen eşyalar burada saklanamaz.



Şimdi yeni aldığın yüzüğü karakterine giydirelim. Sırt çantadanki eşyaları üzerine gelip sağ-tıklayarak kullanabilirsin. Eşya giyilebilir bir eşyaysa ve karakterin eşyayı giymek için yeterli özelliklere sahipse, eşya otomatik olarak karakterinin üzerindeki uygun bir ekipman boşluğuna yerleştirilir. Şimdi yüzüğe sağ-tıkla.

İpucu Sırt çantanda ayrıca bir adet mavi Öncüler Hediye Çantası göreceksin! Bu eşyaya sağ-tıklayarak içindeki eşyaları otomatik olarak sırt çantana alabilirsin. Her seviyede içinden farklı bir hediye eşya çıkacak hediye çantan olacaktır. Bu çantaların içinden değerli eşyalar çıkabilir, her yeni seviyeye ulaştığında açmayı unutma!



Yeni takdığın yüzüğü görmek için klavyede C tuşuna basarak karakter pencereni açabilirsin. Buraya ayrıca ekranın sağ alt köşesindeki çark ikonuna tıklayıp açılan menüden Karakter(C) seçeneğini tıklayarak da ulaşabilirsin.

Gelelim ekipman penceresine,

Bu pencere karakterinin üzerine giydiği eşyaları ve bu eşyalar hakkında detaylı bilgileri gösterir. Her eşya karakterine bazı özellikler ekleyecektir. Bu özellikler önceki sayfalarda bahsettiğimiz gibi Kuvvet, Çeviklik gibi karakter özellikleri olabilir veya Büyü Hasarı, Fiziksel Saldırı gibi önemli özellikler olabilir.

Her karakter aynı sayıda ekipman boşluğuna sahiptir. Maceraların boyunca kazandığın eşyaları ilgili boşluklara yerleştirmek için sırt çantanı açıp (B tuşu) giymek istediğin eşyaya sağ-tıklayabilirsin.

Sağ tıkladığında yüzük otomatik olarak karakterinin ilk boş yüzük boşluğuna giydirilecektir. Bu kılavuzdaki karakter Büyücü olduğu için Temel Eğitim sonunda Mana Puanı (MP) ekleyen yüzük almayı seçti. Yüzüğü giydiğin zaman karakterinin MP’sinin 10 puan arttığını göreceksin. (Sol Üst) İpucu Karakterin seviye atladıkça ve daha zor görevleri yaptıkça elde ettiğin eşyaların kalitesi ve böylece karakterine sağladığı özellikleri artacaktır. Sınıfın ne olursa olsun, oyunda başarılı olmak için yapman gereken en önemli şeylerden biri, karakterin için doğru eşyaları toplayabilmek ve böylece karakterini doğru yönde geliştirmek olacaktır.



Sonsuz Macera’da 5 ana özellik vardır, bu özellikleri karakter pencerenin sağ üst köşesinde bulacaksın, eğer fareni özelliklerden birinin üzerine getirirsen o özellğin karakterine katkısını anlatan bir pencere göreceksin.

Her sınıf için bazı özellikler diğerlerinden daha önemlidir. Bunlara ‘ana özellikler’ diye hitab edebiliriz. Mesela büyücüler için ana özellikler Zeka’dır. Zeka özelliği büyücünün büyüleriyle verdiği hasarı ve maksimum mana puanını artırır. Daha fazla mana puanı (MP) büyücünün dinlenmeye gerek kalmadan daha fazla büyü yapabilmesini mümkün kılar.

İpucu Karakterini geliştirirken genel olarak sınıfın içi doğru ana özelliklere ağırlık veren ekipman ve eşyalar toplamaya çalış (zırh, silahlar vs.)

Şöhret ve Şeref puanları karakterin güçlendikçe diğer oyuncularla kapışmalar sonucunda kazanacağın puanlar olacak. Şimdilik bunlara kafayı takmayalım.



Karakter özellikleri altındaki pencere değişik tür saldırılar için Hasar, Saldırı, Kritik ve Doğruluk gibi önemli istatistikleri gösterir. Bu pencerede 5 değişik kategori mevcuttur. Değişik kategorileri Yakın Mesafe kategorisi yanındaki aşağı oka tıklayarak görebilirsin.

Yakın Mesafe: Bu kategori de kılıç, hançer, balta vs. gibi yakın mesafe silahlarıyla yapılan saldırıların istatistikleri vardır.

Menzilli: Bu kategori de yay/ok ve yaylı tüfek gibi menzilli silahlarla yapılan saldırıların istatistikleri vardır.

Büyü: Bu kategori de her türlü büyülerle yapılan (saldırı veya iyileştirme büyüleri) hasar veya iyileştirme istatistikleri vardır.

Fiziksel Koruma: Bu kategori de sana karşı yapalan fiziksel (yakın mesafe veya menzilli) saldırılara senin karşı koyma gücünle ilgili istatistikler vardır.

Büyü Savunma: Bu kategori de sana karşı yapalan büyü saldırılara senin karşı koyma gücünle ilgili istatistikler vardır.

İpucu: Büyücüler için en dikkat edilmesi gereken kategori Büyü kategorisidir.




İstatistikler altında değişik elementlerden gelen saldırılara karşı olan dirençlerini göreceksin. Örnek olarak Büyücülerin ‘Alev’ büyüsü ateş hasarına sebep olur. Senin Ateş direncin ne kadar fazlaysa, ‘Alev’ büyüsünden o kadar az hasar alırsın.



Ekipman sayfasının en sağında 6 adet sekme göreceksin. Bu sekmeler yukarıdan aşağıya sırasıyla:

strong> Ekipman (C): Bu karakterinin giydiği eşyaları ve özelliklerini gösteren ekipman penceresini açar.

Silah Yetenekleri (V): Bu sekmede karakterinin değişik silahları kullanmadaki yetenek seviylerini göreceksin. Bir silahın kullanmadaki yetenek seviyen ne kadar yüksekse o silahla düşmanına başarıyla vurman o kadar kolay olacaktır.

Zanaat (Y): Bu sekme sana oyunda mevcut olan değişik zanaatlardaki yetenek seviyeni gösterir. Bu listedeki tüm zanaatlar oyun içerisindeki zanaat eğitmenlerinden öğrenilebilir. Zanaatkar oyuncular çevrelerinden topladıkları ham maddeleri arındırarak ve gerekli tarifeleri kullanarak muhteşem eşyalar yaratabilirler!

Mimikler (H): Bu sekmede karakterinin yapabileceği değişik hareketleri göreceksin, başka bir oyuncuya selam vermek için Selamdur ikonuna tıklaman yeterli olacaktır.

Sınıf Listesi: Bu sekme karakterinin sahip olduğu tüm ana vey an sınıfları ve bu sınıfların seviyelerini gösterir.

PVP Puanları: Bu sekme, diğer oyuncularla yaptığın çatışmalar sonucu elde ettiğin Şeref puanlarını ve savaş alanlarında savaşıp kazandığın arena puanlarını gösterir. Bu puanları para birimi gibi kullanıp, karşılığında değerli eşyalar elde edilebilinir.



İpucu Arena puanları kazanmak için Şavaş Alanlarına ekranının sağ üst köşesindeki mini-haritanın solundaki çapraz kılıç ikonuna sağ-tıklayarak, açılan pencereden katılmak istediğin savaş alanını seçip ‘Tek Başına Katıl’ seçeneğini seçebilirsin.



Eğer savaş alanına bir grup arkadaşınla katılmak istersen, arkadaşlarınla birlikte bir grup oluşturup ‘Grupla Katıl’ seçeneğini kullanabilirsin. (Bunu sadece grup lideri yapabilir.)



İpucu Savaş alanları listesinde olan Rüzgarkoşan Yarışı (at yarışı) gibi bazı alanlar diğer oyuncularla çatışma içermez ve oyuncuların daha barışçıl yollardan yarışmalarını sağlar.

İpucu Seçtiğin savaş alanına katılmak için belirli bir süre sıra beklemen gereklidir. Sıran geldiği zaman ekranında, savaş alanına girip girmek istemediğine dair bir soru penceresi açılacaktır. ‘Evet’ tuşuna basarsan karakterin otomatik olarak savaş alanına ışınlanacaktır.



Şimdi yeni yüzüğümüzü taktık, karakterimizin yeteneklerini geliştirelim.

Yetenek penceresini klaveyede K tuşuna basarak veya ekranın sağ altındaki oyun menüsünden Yetenekler seçeneğine tıklayarak açabilirsin.



Yetenekler penceresinde ilk açılan sekme genel yeteneklerin olacak. Saldırı ve Geri Dönüş tüm oyuncularda olan yeteneklerdir.

Saldırı yeteneği, karakterinin elindeki silahla hedeflediğin oyuncu veya yaratığa saldırmanı sağlayacaktır.



Yetenek penceresindeki 2. sekme sınıfının sahip olduğu bazı genel yetenekleri gösterir. Bu yeteneklerin üzerine mouse’unla gelirsen, her yeteneğin ne işe yaradığını ve gereksinimlerini görebilirsin. Soru işareti ikonu olan yetenekler henüz açılmamış ve kullanamayacağın yeteneklerdir.

İpucu Seviyen arttıkça yeni ve daha güçlü yetenekler açılacaktır.



Yetenekler penceresindeki 3. Sekme ise sınıfına özel ve en çok kullanacağın yetenekleri kapsar. Aynı diğer pencerelerdeki yeteneklerin gibi bu yeteneklerinin üzerine mouse’un la geldiğin zaman yeteneğin tanımını ve gereksinimleri gibi diğer detayları bulabilirsin.

Her yeteneğin seviyesi görev yaparak ve seviye atlayarak kazanacağın Yetenek Puanları (YP) kullanarak artırılabilir. Yeteneklerin tanımında ‘Sonraki’ bölümünde seçili olan yeteneğin bir sonraki seviyedeki yükseltilmilş özelliklerini görebilirsin. Şu anda harcayabileceğin toplam YP puanını yetenek penceresinin sağ altında göreceksin.

İpucu Yükseltmek istediğin yeteneğin üzerine sağ tıklayıp ve Yükselt ikonuna tıklayarak yeterli yetenek puanın varsa, yeteneğinin seviyesini yükseltebilirsin. Yeteneği bir sonraki seviyeye yükseltmek için gereken YP’yi yeteneğin altında göreceksin.



Yetenek pencresindeki herhangi bir yeteneği, yetenek ikonuna sol-tıklayıp basılı tutup ekranının altındaki kısayol çubuğuna taşıyarak kullanabilirsin.

Kısayol çubuğunu yetenek veya eşyaları çabucak kullanabilmek için kullanabilirsin.




İpucu Kısayol çubuğunda boşluk mu kalmadı? ESC tuşuna basıp oyun ayarlarından, Arayüz Ayarlarına girip, oradan Kısayol Çubukları kategorisinden ekstra kısayol çubukları açabilirsin!




Klavyede ESC tuşuna basarak oyun ayarları menüsünü açabilirsin. Burada oyununu kendi tadına göre ayarlamanı sağlayacak bir çok önemli ayar mevcuttur.

Oyuna Devam! - Bu seçenek ile menüden çıkıp oyuna geri dönebilirsin.

İpucu Dikkatli ol, sen ayarlar menüsündeyken oyun arkaplanda oynamaya devam eder. Oyunu durdurmak mümkün değildir.

Ses ve Görüntü Ayarları - Buradan oyunun grafik kalitesiyle ilgili ayarları yapabilirsin, mesela oyunun kasıyorsa ve yavaş çalışıyorsa, görüntü ayarlarının kalitesini düşürmen oyununu daha rahat oynamanı sağlayacaktır.

Arayüz Ayarları - Buradan oyunun fonksiyonlarıyl a ilgil bir çok ayarı yapabilirsin. Mesela oyuncuların isimlerini açıp kapatabilir, kısayol çubuklarını ayarlayabilir veya can çubuklarını ayarlayabilirsin.

Tuş Ayarları - Buradan oyunda kullandığın tüm tuşları değiştirebilirsin ve karakterini nasıl hareket ettirmek istiyorsan öyle ayarlayabilirsin. Bu menüden ayrıca mouse ile tıklayarak hareket etmeyi sevmiyorsan bu özelliği kapatabilirsin.

Makrolar - Buradan oyun içindeki bazı aksiyonlara kısayollar yaratmak için kendine makro yaratabilirsin. Oyunu oynayabilmen için makrolara ihtiyacın yoktur. Makrolar genelde daha yüksek seviye oyuncular tarafından kullanılır.

Oyun Yardımı - Buradan oyun içinde değişik konular hakkında yardım edinebilirsin.

Takıldım Raporu - Herhangi bir sebeple karakterin takılırsa ve hareket edemez hale gelirsen, bu tuşa basmak seni oyundan çıkartacak ve karakterini tekrar normal bir konuma getirecektir.

Karakter Seçimine Geri Dön - Bu seçenek seni oyundan çıkartır ve karakter seçme ekranına geri döndürür.

Oyundan Çık - Bu seçenek oyunu kapatır ve masa üstüne geri döndürür.




Şimdi ilk gerçek görevine hazırsın!

Önünde üzerinde ! işareti olan Laif Sinda ile konuş ve görevini al. Üzerinde ! işareti olan tüm NPC’ler sana görev verebilirler. Bu NPC’lerle konuşmak için üzerlerine sol tıklayarak onları seç ve sonra sağ-tıklayarak konuş.

Laif Sinda’nın üstüne sağ tıkladığında görev penceresi açılacak. Bu sayfada NPC’nin sana vereceği tüm görevlerin listesini görebilirsin. Laif Sinda sadece 1 tane görev veriyor.



Görevin üzerine sol-tıklayarak görev tanımını ve görevi tamamladığında alacağin hediyeleri görebilirsin. Her görev belirli bir sayıda Deneyim Puanı ve genelde belirli bir miktar Altın kazandırır. Şimdi görevi kabul edelim.



Deneyim puanları toplayarak karakterinin seviyesini yükseltebilirsin. Maceraların boyunca seviyene yakın seviye canavarlar öldürdüğünde de deneyim puanları kazanacaksın.

Mevcut Deneyim Puanlarını (EXP) ekranın en altındaki deneyim puanı çubuğunda görebilirsin. Çubuğun üzerine mouse ile geldiğinde mevcut deneyim puanını / seviye atlamak için gereken deneyim puanını göreceksin.

Mesela Laif Sinda’nın verdiği ‘Rapor Et’ görevi sana 50 deneyim verecek, 280 deneyime geldiğinde 3. Seviyeye atlayacaksın!




Laif Sinda’nın verdiği görevi kabul ettiğinde görevin ‘Görev Defterine’ kaydolacak. Görev defterini klavyede L tuşuna basarak veya fonksiyonlar menüsünden ‘Görev’ menüsünü seçerek açabilirsin.

Burada karakterinin şu anda üzerinde çalıştığı, tamamlanmamış tüm görevlerin listesini göreceksin. Görevler bulundukları geografik bölgelere göre gruplara ayrılmıştır.

Burada görevlerin tüm detaylarını görebilir, görev içeriğini okuyabilir ve hatta görevi sana veren NPC’nin ve görevi bitirmek için konuşman gereken NPC’nin haritadaki konumlarına göz atabilirsin.



Haritayı Görev Defterine haricen açmak için klavyede M tuşuna basabilirsin. Haritadaki altın renkli ok, karakterinin şu anda bulunduğu konumu gösterir. Haritanın en üstünde şu anda bulunduğun bölgenin adını göreceksin. Haritanın en altında karakterinin ve mouse’unun koordinatlarını göreceksin. Koordinatlar diğer oyunculara bulunduğun konumu vermen için kullanılabilir ve matematikdeki X,Y aksis sistemine göre çalışır.

İpucu Haritanın üzerindeki bölge ismine tıklayarak açılan menüden diğer bölgelerin haritalarına göz atabilirsin.



Şimdi ‘Rapor Et’ görevini tamamlamak için haritadaki Öncüler Kasabasına gidip, Leyton isimli NPC’yle konuşalım.

İpucu İsimlerinin üzerinde altın bir ‘tamam’ işareti olan NPC’ler tamamladığın bir görevi geri verebileceğin anlamına gelir.



Leyton’la konuştuğunda Bitmiş Görevler başlığı altında Laif Sinda’nın verdiği görevi göreceksin. Bunun dışında Leyton’un sana verebileceği ‘Mevcut Görevler’ başlığı altında 2 adet görev de göreceksin. Önce Rapor Et görevini tamamlayalım.



Her tamamladığın görev sonunda kazandığın eşya veya deneyim puanı ve altın miktarını ekranının sol alt köşesindeki sohbet pençeresinde bulabilirsin.



Şimdi Leyton’dan ‘Başlangıç Silahları’ ve ‘İlan Görevleri’ görevlerini alalım.



İlan Görevleri için Öncüler Kasabasındaki bülten panosuna gidip sağ tıklayalım.

İpucu İlan panoları başlıca büyük kasabalarda bulunurlar ve oyunculara her gün tekrarlayabilecekleri görevler sunarlar.

Bu panodan ‘İlan Görevleri’ görevini tamamlayıp, ‘Daha Fazla Mantar Gövdesine İhtiyaç Var’ görevini alalım




Bu görev bizden civarda dolaşan mantar adamları avlayıp 10 adet gövdelerini toplayıp geri getirmemizi istiyor. Bu görev ayrıca ödül olarak 10 adet Firius Markası verir. Tüm günlük görevler görev başına Firius Markası verir. Bu markaları biriktirip, eşya pazarının Firius Pazarı bölümünden değerli eşyalar almak için kullanabilirsin.

İpucu: Eşya Pazarı hakkında daha detaylı bilgi için Eşya Pazarı kılavuzuna göz atmanı tavsiye ederiz.



Şimdi ‘Daha Fazla Mantar Gövdesine İhtiyaç Var’ görevi için mantar adam avlayalım!

Öncüler kasabasının hemen dışında gezinen mantarlar göreceksin, bir tanesine yaklaş ve hedef olarak seçmek için sol-tıkla.

Hedefin hakkında detayları, hedefinin CP’si MP’si ve seviyesini ekranın üstünde görebilirsin.

İpucu: Eğer çabuk bir ölümün kurbanı olmak istemiyorsan, kendi karakter seviyenden 3 seviyeden yüksek canavarlardan uzak dur!



Mantar’ı hedef olarak seçmişken savaşa başlamak için Mantar’ın üzerine sol-tıklayabilir veya herhangi bir saldırı yeteneğini kullanabilirsin.

Bu örneğimizde büyücü olarak kısayol çubuğumuzun 3. boşluğunda olan ‘Alev’ büyüsünü birbiri ardına yaparak yeneceğiz.

Bazı saldırı yetenekleri anında yapılır ve diğerlerinin hedefe hasar vermesi zaman alır. ‘Alev’ büyüsü yapılması 3 saniye süren bir büyü. Bu bekleme süresini, karakterinin yeteneği kullanmaya başlamasından sonra ekranının altında görebilirsin.



Hedefine saldırdıkça, başının üzerinde bir takım sayılar göreceksin, hedefinin başında çıkan sayılar senin ona verdiğin hasarı belirtir. Senin karakterinin üzerinde çıkan sayılar ise hedefin sana verdiği hasarı gösterir.

Hedefinin can puanını 0’a düşürdüğünde onu yenmiş olacaksın.



Hedefini yendiğinde eğer hedefinin seviyesi senin seviyene yakınsa aynı görev sonunda aldığın deneyim ve yetenek puanları gibi küçük bir miktar deneyim ve yetenek puanı kazanacaksın. Bunu ekranının sol alt köşesindeki sohbet penceresinde görebilirsin.

Bir kaç tane mantardan sonra 3. Seviyeye ulaşmak için yeterli deneyim (EXP) puanına sahip olacaksın! Seviye atladığında otomatik olarak karakterinin özellikleri yükselecektir. Bunu aynı XP ve YP kazanman gibi sohbet ekranında görebilirsin.



Mantarı yendikten sonra mantarın yerde parıldayan vücüdunu göreceksin. Bu, yendiğin canavarın üzerinde toplayabileceğin değerli eşyalar olduğu anlamına gelir. Mantarın cesedine yaklaş ve sağ-tıkla.

Bu sana ganimet penceresini açacak. Ganimet penceresinde canavarın üzerinde taşıdığı eşyaları göreceksin. Bu eşyalar ayrıca ‘canavarın düşürdükleri’ de denir.



Şimdi bu eşyaların üstüne sol-tıklayarak eşya cantana alabilirsin. Aldığın ‘Mantar Gövdesi’ eşyası ‘Daha Fazla Mantar Gövdesine İhtiyaç Var’ görevini tamamlamak için gerekli bir eşya. Bu eşyayı sırt çantana aldığında ekranında görev durumunun güncellendiğini göreceksin.



10 tane Mantar Gövdesi topladıktan sonra, Öncüler kasabasına geri dönüp, bülten panosundan görevini tamamlayıp ödülünü almayı unutma!

Sonsuz Macera’da başarılı olmanın en iyi yolu, bulduğun tüm görevleri yaparak karakterinin sınıfına uygun ödülleri toplamak!

Oyun tecrübeni geliştirmek, daha hızlı seviye atlamak gibi ekstra avantajlara sahip olmak için Eşya Pazarındaki eşyalara göz atabilirsin. Eşya Pazarı hakkında daha detaylı bilgi için Eşya Pazarı kılavuzuna göz atmanı tavsiye ederiz.

Umarım bu kılavuz sana Maceranda ilk adımlarını atmanda yardımcı olmuştur!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

of yha bunlari biliyorum